Saturday, October 23, 2010

masak2 masak la ko


Today story, kat blok umah aku ade anak jiran aku kawen . so parent aku bz la tolong menolong dlm urusan kenduri sume. So aku kat umah , kemas2 umah coz awini x keje kan, so aku plak amek turn mengemas umah dan sidai kaen sume. Anak mak aku jage, Dina dah sebok suh aku masak kan spageti tok die.. then aku dah janji nk masak awini ... so pagi tadi aku g kdai beli bahan2 nak masak spageti .
Bahan2 nye adalah
-   Spageti
-   Sos spageti original brand Kimball
-   Daging cincang Ramli burger
-   Sos tomata / tomata puri
-   Sos cili
-   Bawang puteh + cili boh / cili kisar

Then aku follow je resepi yg aku minx kat jiran atas.. huhu bukan ape… sbb dulu aku penah masak spageti tp x berape sedap …huhu sbb tyme tuh aku ngan adik aku, Angah maen belasah je masak.
Resepi ni sebijik aku ikot jiran aku tulis hehe :
1-                  Rebus daging cincang dan spageti
2-                  Tumis garlic ngan cili boh
3-                  Pastu masuk kan sos tomato/tomato puri + sos cili
4-                  Masukkan sos spageti tu
5-                  Then masuk kan daging cincang yg dah direbus tadi
6-                  Tambah kan ckit air klu pekat… byk pon xpe … tp jgn la melambak sgt
7-                  Pastu hidangkan dengan spageti … nyum2
8-                  Klu ade lebey anta ke atas  ( jiran aku tulis cmni… huhu klaka tol)
gambar sekadar hiasan ... coz x sempat nak snap

Dah siap sume, Dina ni x sabar2 nak mkn…. Pastu die try mkn dulu kuah tu … die ckp sedap… huhu bagos la klu sedap… sebab aku wat pkai hentam je… die ckp sedap mcm yg die mkn kat pizza hut ngan dominos …huhu…

Friday, October 22, 2010

story tok arini

arini kat tadika ... mcm bese je
tadi tgah2 tgok budak2 ni sebok dlm sesi mewarna
tetbe jeng2 ade la 1 org budak ni ..... aishhh die bole plak kencing dlm seluar
Ya Allah, tgok2 dah kuning lantai kelas yg baru direnovate ... hahahah
budak ni memang laa... ni la 1st tyme aku urus kan urusan bahan buangan bagi kanak2 kat kelas aku .... dah nak abes ngajar baru la kes ni timbol .... igat aku xkan hadapi kes2 mcm2 ni
huhuhu aku layan je laa ... budak kecik ag ....

cikgu.., nak g tandas





tips 1 : atm machine

PERHATIAN !!!! 

 
        klu kat atm machine




✿sgt penting bawak bodyguard kiri dan kanan


✿ tyme nk amek duet, klu ade org tegor ade brg jatoh, jgn layan


✿ jgn kira duet tyme tu gak, tros simpan dlm beg 


✿ carik la tips2 elak pukau

        



Sunday, October 10, 2010

selamat pagi cikgu ♥

20hb september hari 1st aku keje.... cube try teka aku keje ape??
huhu aku jadi cikgu tadika ... aku kene ganti cikgu bersalin ... so just in 2 month je ak keje...
1st day aku masok klas... adooiii pening kepala aku dibuat nye.....
ade yg maen lari2, ade yg nanges, ade yg tido .... mcm2 ada.... hoho
quiet interesting gak la job ni .....


budak klas aku ade 25 org, ade la beberapa org yg nakal, aish x taw nak wat cmne... huhu
layan kan je budak2 .....aku skunk dah hafal dah name2 dieorg ni, dulu awal2 susah gak
naseb baek akak2 cikgu tolong2 aku ckit ... hehe